Kerakli masalliqlar:

Xamiriga:

Un – 3,5 stakan

Suv – 1 stakan

Tuxum – 1 dona

Tuz – 1 choy qoshiq sila

Aroq – 2 osh qoshiq

O‘simlik yog‘i – 2 osh qoshiq

Tayyorlanishi:

Qaynagan suvda suvni eritamiz, o‘simlik yog‘ini qo‘shamiz va darhol dastlab bir stakan elakdan o‘tkazilgan unni qoramiz, ichida dumaloqlar bo‘lib qolmasligi uchun qoshiq bilan yaxshilab aralashtiramiz. Sovutishga qo‘yamiz. Endi esa tuxum, aroq va qolgan unni qo‘shib, yaxshilab xamir qoramiz. Xamirni 40-50 daqiqaga, ustiga nam sochiq yoki oziq-ovqat plyonkasini yopib qo‘yib qo‘yamiz. Xamir tinib turguncha ichidagi qiymasini tayyorlaymiz.

Qiymasiga:

700 gramm go‘shti qiymasi

3 dona piyoz

2 dona sarimsoqpiyoz tishchami

Tuz

Ta’bga ko‘ra tuyilgan qora murch

Sersuv va shirador bo‘lishi uchun qiymaga 150 gramm qatiq qo‘shsa bo‘ladi. Chebureklarning chetlari ochilib ketmasligi uchun suv yoki tuxum oqini surkab, yaxshilab yopishtirish mumkin. Chebureklarni yaxshi qizdirilgan o‘simlik yog‘ida ikki tomonini qovurish kerak.

ULASHISH